pátek 4. března 2016

Restaurant in Thessaloniki


Minulý týden jsme s Mužem navštívili Soluň. Byla jsem překvapená, jak krásné a šik město to je. Pokud někdy budete mít příležitost se tam podívat, určitě doporučuji. Není to nijak velké město a památek tam také příliš není, ale na několik dní cestovatele určitě zabaví a má úžasnou atmosféru. S vaše mužské protějšky určitě potěší Muzeum Olympijských her :-)
 
Samozřejmě jsme si také užívali místní kuchyni. Muž na mořské potvory moc není, ale já v podstatě nejedla nic jiného. Jedna z restaurací mě svým interiérem zaujala tak, že jsem se rozhodla vám jej nafotit a ukázat. Šlo o dvoupatrovou restauraci s pěknou galerií zařízenou ve středomořském stylu. Jak můžete vidět, interiér byl laděný do velmi bledě modré s lehkou patinou. Jako dekorace byly použity prvky s rybářskou tématikou jako ryby nebo lana namotaná na sloupy.

 
První patro.



 
Všimněte si využití pletiva na dekoraci osvětlení. Následuje pokus o detailní záběr :-)


 
 
Oprýskaný džbánek na ubrousky skvěle pasoval do celkové kompozice. Líbí se mi i modrá slánka a pepřenka. Tato kombinace je důkaz, že zelená a modrá se k sobě hodí.

 
 
Symbolem restaurace byla očividně solnička. A ano, na jídelním lístku je plastová dekorace naplněná solí. 
 
 
 
Jídlo bylo vynikající. Když uvážím, jak dobře jsem se v interiéru cítila, říkám si, že je skvělé najít místo, které svým stylem ladí k servírovaným pokrmům. Povznáší to gastronomický zážitek do ještě vyšší sféry. 

Jak se restaurace líbí vám?
Alex

2 komentáře:

  1. Jéje, tak to je paráda, to by bylo něco pro mě. Ten interiér je boží, tam bych se hned nejradši teleportovala, pohodlně se usadila a ihned si něco objednala :) aaach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to opravdu krása, jsem ráda, že se líbí :-) Mám ráda, když si někdo vyhraje s interiérem, který se hodí ke stylu kuchyně :-)

      Vymazat