pondělí 30. května 2016

Co kupujeme v Marku?

Protože poslední dobou nevím, kam dřív skočit, využila jsem víkend spíše k dodělávání restů než k odpočinku. Jedním tím restem byly i nákupy. Pomalu jsme už neměli ani co jíst a bylo potřeba doplnit i další zásoby. A když říkám zásoby, myslím to doslova. Protože čas od času jezdíme do Makra, máme doma věci často ve větším balení nebo množství, než kdybychom to kupovali v běžných prodejnách. Asi není potřeba Makro detailně představovat. I ti, kteří v něm nenakupují, mají jistě představu, jak to chodí. Takže pojďme rovnou k tomu, proč tam nakupujeme my. 

Výhody to má pro mě především dvě - nižší cena a méně starostí s častým dokupováním. Ve velkém kupuju samozřejmě věci, u kterých se to cenově vyplatí. Nebudeme si nalhávat, že by se to vyplatilo u všeho, člověk si musí pohlídat, jestli to je opravdu výhodné. Odtud pramení nevýhoda - kontrola a přepočet cen a plánování, zda produkt opravdu zvládneme spotřebovat. Komu ovšem plánování problémy nedělá, ten si bude nákupy v Makru opravdu užívat. My to děláme tak, že věcí přerozdělíme do našich domácností, příbuzným a tak.

Nebudu vám fotit zboží nevzhledně naházené do tašek. Při pohledu do nich vám spíš vypíšu, co si pravidelně z Makra vozíme. 

1. To, co se nekazí
Veselá kategorie hned ze začátku :-) Vždycky si odvážíme kopy toaletního papíru, vatových tampónů na obličej, špejliček do uší, sáčků na odpad, houbiček, utěrek, papírenských potřeb apod. 

2. Hygienické potřeby
Šampony, sprchové gely, mýdla a další. Tekuté mýdlo už kupujeme pouze ve velkém balení a postupně doléváme dávkovače v koupelně. 

3. Čistící prostředky
Prací prášky, tablety do myčky, Jar... No však víte, co mám na mysli :-) Stejně jako u tekutého mýdla hodně věcí doplňujeme do dávkovačů.

4. Šťávy, čaje, vína :-) 
Teď budeme vypadat jako alkoholici, ale ano - chutnají nám taková ta vína v krabici s pumpičkou, takže si většinou nějaké přivezeme. Dále zde vyjdou levně ovocné šťávy a některé druhy čajů. Pokud vám např. tři balení čaje najednou připadají moc, fajn jsou i různé čajové kazety s namíchanými více druhy čajů. 

5. Mňamky
Často kupujeme sladkosti, po kterých se snadno zapráší při večírku, pikniku nebo jiných společenských akcích. To znamená různé sušenky, tyčinky, gumídci apod. Máme rádi také pomazánku z "kávových sušenek" Lotus. Když chystáme větší akci, nakupujeme nakládané hermelíny a podobné delikatesy, které zde seženete v opravdu velkých baleních. Jasně, domácí jsou lepší, ale někdy holt není čas :-)

6. Masa a ryby
Oddělení mas je kapitola sama pro sebe. Ať už si chcete zamrazit běžná masa pro postupnou konzumaci nebo zkusit něco kvalitnějšího, určitě si vyberete. Čerstvé ryby a mořské plody jsou také jasná zastávka. 

7. Jednorázové pecky
V sezonním zboží si často pořídíme něco, co úplně nepotřebujeme, ale udělá nám to radost. Právě teď v Marku najdete skvělá zahradní houpací křesla, pergoly s posezením a podobný nábytek pro letní venkovní kratochvíle. 


To by bylo ve zkratce všechno. Snad byl někomu článek inspirací. Pokud ne, byl přínosem alespoň pro mě - já si uvědomila, co všechno jsme včera zapomněli koupit :-D

Mějte se krásně! 
Alex

Žádné komentáře:

Okomentovat