sobota 19. prosince 2015

Staying at Stockholm



V létě jsme s Mužem navštívili Stockholm a ráda bych se podělila o fotky bytu, který jsme si pronajali. Šlo o garsonku ve čtvrti Södra Hammarbyhamnen, která se nachází na jih od Starého města. Jak můžete vidět z balkonu, Švédi si náležitě užívali slunečných dnů. Na každém balkonu bylo vidět posezení a nejednou jsme narazili na "balkon" přímo na ulici, když někdo bydlel v přízemí. Samozřejmostí také byla francouzská okna otevřená dokořán a nikomu nevadilo, že dovnitř nakukují zvědaví Češi. 



Garsonka byla zařízená v boho-eklektickém stylu. Nikdy jsem neuvažovala, že bych si podobně zařídila vlastní bydlení, ale během dovolené mě to nadchlo. Vyřezávaná lavice nám sloužila k posezení i k odkládání věcí, lampa se mi líbila hned na první pohled a polštářek se svícnem se k sobě skvěle hodili. 



Pokoj hrál mnoha barvami, ale převládala růžová. Omluvte prosím oblečení naházené na židli :D 




Že se k sobě nehodí růžový závěs a hnědá tapeta? Právě že hodí! Co se spaní týče, velkou službu prokázaly rolety. Během nocí bylo pro nás nezvyklé šero a nejsem si jistá, zda bychom usnuli nebýt zatemnění. 








Balkon byla Ikeácká klasika. Moc se mi líbilo na první pohled neladící barevné kombinace, bylo to velmi osvěžující. Bylo velmi příjemné sedět na sluníčku, pochutnávat si na krevetových pomazánkách a popíjet slabé pivo, speciálně upravené pro Švédsko. Jak vidíte, skandinávské interiéry nemusí být jen minimalistické a bílé.

Jak se vám byteček líbí? Mějte se krásně!

Alex

Žádné komentáře:

Okomentovat